Dr Achim Krebs

Partner

Achims dienstverlening baseert op de ruime ervaring die hij heeft opgedaan in zowel het bedrijfsleven, het vrije beroep, als ook de academische wereld. Een breed scala aan chemische, farmaceutische, medische technologieën en materiaalkunde behoren tot zijn vakgebieden.

Achim heeft ruime ervaring in het creëren en beheren van kosteneffectieve en belastingtechnisch geoptimaliseerde IP-portefeuilles. Hij vertegenwoordigt regelmatig cliënten in oppositie- en beroepsprocedures voor het Europees Octrooibureau, en steunt klanten in rechtszaken in diverse landen en bij diverse instanties.

Hij adviseert geregeld over intellectuele eigendom-gerelateerde aspecten van technologische projecten en transacties. Achim verricht ook onderzoek naar IP-portefeuilles van technologiebedrijven, voornamelijk voor venture capital en private equity beleggers.

Achim is lid van de bestuursraad van de LES Benelux, en geeft met regelmaat colleges over intellectueel eigendom in het algemeen, en meer specifiek over octrooien, en technologie-licenties.

Achim is beëdigd Nederlands, gekwalificeerd Belgisch en Europees octrooigemachtigde, en Europees Merken- en Modellengemachtigde. Hij studeerde aan de Universiteit van Heidelberg, waar hij gepromoveerd is tot doctor in de scheikunde, en aan de Universiteit van Straatsburg (Diploma in octrooirechtzaken in Europa).