Pieter de Ruijter

Partner

Pieter heeft bijna 20 jaar ervaring als IE-consultant en kwam in januari 2017 als Partner bij HGF in dienst. Zijn specialismes hebben, met name, betrekking op advisering en aanverwante diensten op het gebied van merken en modellen (vormgeving).

Pieter heeft een grote kennis van de vele aspecten van intellectueel eigendom, gericht op het strategisch beheer, de clearance, de bescherming, de handhaving en de exploitatie van merken en modellen. Vanwege ook zijn interesse in en affiniteit met technische aspecten, worden de mogelijkheden op het gebied van octrooien (patenten) niet vergeten.

Als gepassioneerde, ruimdenkende, toegankelijke, deskundige gesprekspartner van een grote variëteit aan grote en kleine, eenvoudige en complexe cliënten kan Pieter zich vlot aan elke situatie aanpassen, en voert hij gesprekken op elk niveau. Met de gebruikelijke dosis inventiviteit en creatief denken zoekt Pieter altijd naar een pragmatische en meerwaarde biedende oplossing om aan de wensen van cliënten en aan hun commerciële en strategische doelen te voldoen.

WTR 1000 zegt over Pieter: “An excellent attorney who takes a big-picture view of cases and who can be totally relied on”, “Pieter de Ruijter adroitly manages the weightiest portfolios for global heavy hitters.” (2017), “Strategic kingpin handling a raft of corporate titans’ sprawling portfolios and KOs their complex conundrums” (2016), and “Highly creative when it comes to clever IP strategies” (2015).

Pieter is een gecertificeerde merken- en modellengemachtigde in de Benelux en Europa, en is lid van de Beneluxvereniging voor Merken- en Modellenrecht (BMM), de International Trademark Association (INTA) en MARQUES.

Andere activiteiten van Pieter zijn:

  • Docent Beroepsopleiding Benelux Merken- en Modellengemachtigden (BBMM)
  • Docent Beroepsopleiding Nederlandse Octrooigemachtigden (SBO)
  • Gastdocent Merken- en Modellenrecht, Rijksuniversiteit Groningen
  • Lid Commissie PR & Communicatie van de Beneluxvereniging voor Merken- en Modellenrecht (BMM)
  • Spreker op congressen en seminars op het gebied van Intellectueel Eigendom
  • Publiceren van artikelen op het gebied van Intellectueel Eigendom, onder andere in WTR