HGF Law richt zich op alle vormen van commercialisering en handhaving van IE. De groep beschikt over een schat aan ervaring op alle gebieden van IE, van procesvoering, geschillenbeslechting en antinamaak tot en met R&D samenwerkingsverbanden, licentiëring, distributie en andere werkzaamheden in verband met transacties. Onze groep is toegewijd aan het bieden van een geïntegreerde dienstverlening aan haar cliënten, waarbij naadloos wordt samengewerkt met andere gespecialiseerde adviseurs binnen HGF.

In de complexe en zich voortdurend ontwikkelende, wereld van IE bieden we duidelijk, weloverwogen en commercieel advies om u te helpen uw doelen te bereiken, of u nu IE wilt beschermen, exploiteren of handhaven. We bieden volledige dienstverlening op het gebied van octrooien en SPC (aanvullend beschermingscertificaat), merken, auteursrechten, modellen  databanken, domeinnamen, handelsnamen, trade secrets, know-how en vertrouwelijke informatie.

We zijn zeer ervaren in het adviseren over kwesties met betrekking tot inbreuken op IE rechten, parallelimport en ompakzaken, kwesties inzake namaak, vergelijkende reclame, en smaad en lasters. We hebben ook specialisten op het gebied van reclame, marketing en mededingingsrecht die adviseren over het bijbehorende contract- en commerciële werk, waaronder licentiëring, distributie, agentuur, e-commerce en productaansprakelijkheid. We beschikken over een schat aan ervaring op het gebied van overeenkomsten op het sterk gereguleerde terrein van farmaceutische producten en medical devices, van R&D samenwerkingsverbanden en preklinisch werk tot en met klinische studies/onderzoeken en fabricage en levering.

We experts op het gebied van, en zeer ervaren in, het coördineren van inbreukzaken in meerdere jurisdicties en het samenwerken met firma's van over de hele wereld ten behoeven van de commercialisering van uw IE rechten.

Onze cliënten

We vertegenwoordigen cliënten in een grote verscheidenheid aan industrieën en sectoren, waaronder automobieltechniek, cleantech, computers en software, energie, voedingsmiddelen en dranken, medical devices, farmaceutica, universiteiten, detailhandel en mode en luxemerken. Op al deze gebieden hebben we een grote diversiteit aan cliënten, variërend van internationale en beursgenoteerde ondernemingen tot kleine particuliere bedrijven. We werken graag samen met onze cliënten om de beste en meest efficiënte resultaten te behalen.

Ons team

We werken samen met HGF, waardoor we een volledig geïntegreerde IE dienstverlening kunnen bieden waarin de krachten van IE advocaten, octrooigemachtigden en merkgemachtigden met elkaar worden gecombineerd. Onze ervaring in deze gebieden en de reikwijdte en diepgang van de ervaring van onze advocaten wordt veelvuldig erkend in juridische gidsen en sectorgroepen. Zie onderstaand de profielen van onze belangrijkste advocaten voor meer informatie.