Het nieuwe modewoord in bedrijven is IE strategie. Wat is dat precies en waarom zou u met HGF moeten gaan praten?

"Over the last 10 years, it has become imperative for CEOs to have not just a general understanding of the intellectual property issues facing their business and their industry, but to have quite a refined expertise relating to those issues…It is no longer simply the legal department’s problem. CEO’s must now be able to formulate strategies that capitalize on and maximize the value of their company’s intellectual property assets to drive growth, innovation and cooperative relationships with other companies” Bill Gates

IE speelt tegenwoordig een belangrijke rol in de mondiale economie en alle bedrijven zouden een strategisch plan voor het beschermen van hun IE moeten hebben, ongeacht hun grootte. Alle octrooigemachtigden, merkgemachtigden en IE advocaten zijn in staat een bepaald niveau van strategisch advies aan bedrijven te geven; dit vormt in feite de basis van iedere relatie met een cliënt. Wanneer IE op de agenda van de directie terechtkomt, hebt u echter meestal een IE professional of team van professionals nodig met niet alleen maar technische en professionele kennis, maar ook met het benodigde zakelijke inzicht om het beste advies te kunnen geven.

Door de aard van IE kunnen bedrijven enorme portfolio's van octrooien en merken opbouwen die niet tot de kernactiviteit van het bedrijf behoren. Het kan duur zijn deze portfolio's te onderhouden, terwijl ze in feite geen bescherming of voorsprong op de concurrentie voor het bedrijf opleveren. Een van de belangrijkste rollen van een IE strateeg is om met uw bedrijf samen te werken aan het consolideren van alle IE in één relevant portfolio, waardoor u kunt waarborgen dat uw IE budget overeenkomt met uw strategie.

Ons team

Het team bestaat uit ervaren professionals en wordt geleid door Matt Dixon, één van de global top 300 strategists van IAM. HGF is het enige adviesbureau in de Benelux en het Verenigd Koninkrijk waar octrooigemachtigden, merkgemachtigden en IE advocaten samen als één team werken aan het ontwikkelen en implementeren van IE strategieën. Het doel is om samen met CEO's, FD's en IE Directors te werken aan het op directie niveau op de agenda van IE en een IE strategie te ontwikkelen die leidt  tot een IE portefeuille die zorgt voor een voorsprong op de concurrentie en een constante innovatie tijdens de levenscyclus van een product. Hierdoor wordt tevens merkwaarde toegevoegd en kan de waarde van het product worden verhoogd via de opbrengsten uit verkoop en licentiëring.

Wanneer u contact wilt opnemen met het strategieteam, kunt u een e-mail sturen naar strategy@hgf.com voor meer informatie.