HGF vervolgt Europese uitbreiding met drie “zwaargewichten” als Nederlandse merkenpartners.

HGF heeft vandaag de volgende fase van haar Europese uitbreiding ingeluid door drie belangrijke merkenpartners te verwelkomen met wie het bureau het tweede kantoor in Nederland, in Amsterdam, opent. 

Merkengemachtigden Alexander HagenPieter de Ruijter en Kasper Radstake openen de deuren van het 14e kantoor van het bureau. Het team werkt samen met Dr. Achim Krebs die aan het roer staat van het in 2015 geopende kantoor van HGF in Den Haag. Het bureau heeft ambitieuze plannen voor Europa en denkt dat kantoren in Nederland en Bazel strategisch belangrijk zijn voor het merkenteam, dat door David Potter wordt geleid.

Alexander merkt op: “We zijn enthousiast over onze rol bij HGF om te helpen de ambitieuze plannen van het bureau te verwezenlijken. Voor ons is HGF de perfecte combinatie, aangezien het bureau volledig onze mening over zowel de IE-markt als het bijstaan van cliënten deelt. We denken dat in samenwerking met Achim onze ervaring en deskundigheid op het gebied van merken het Europese aanbod van het bureau zal bevorderen.”

Paul Sanderson, CEO merkt op: “HGF heeft altijd ingezien dat Nederland van strategisch belang voor de groei in Europa is, en daarom hebben we een kantoor in Den Haag geopend. Nu de Brexit voor de deur staat, is een belangrijk onderdeel van onze merkenstrategie geworden. Het doet ons plezier dat Alexander, Pieter en Kasper in ons kantoor in Amsterdam komen werken en verheugen ons op blijvend succes en verdere uitbreiding op het Europese vasteland.”

Over HGF:

De editie voor 2017 van de WTR 1000, de ranglijst met de meest vooraanstaande merkenprofessionals in de wereld, werd op 17 januari 2017 gepubliceerd, en het doet ons plezier dat zowel ons nieuwe Nederlandse als ons Britse merkenteam hierin een vermelding krijgt.

‘Dynamische Alexander Hagen ontwikkelt zeer creatieve merkenstrategieën en vlijmscherpe tactieken als het op geschillen aankomt; licentiering en financiële IE-planning behoren ook tot zijn sterke kanten.” “Als deskundige gemachtigde die altijd de grote lijnen van zaken in de gaten houdt en die men volledig kan vertrouwen, beheert Pieter de Ruijter met gemak de belangrijkste portefeuilles van internationale zwaargewichten”. Nieuwkomer in de WTR 1000, Kasper Radstake, is “een deskundige, praktische gemachtigde die overal alert op is. Hij is een genie in het opbouwen van waterdichte portefeuilles.”World Trademark Review

“HGF behoort onder de Europese bureaus tot de top 10 van deposanten van EU-merken. Het heeft bovendien haar pan-continentale reputatie aanzienlijk bevorderd door kantoren in Den Haag en Bazel te openen. In ander nieuws heeft HGF haar team op indrukwekkende wijze uitgebreid met de werving van Jonathan Thurgood van Carpmaels & Ransford. Thurgood die een dynamische allrounder op het gebied van merken is, heeft zijn basis in het kantoor in Londen. De hoofdstad is bovendien de thuishaven van de nieuwkomer in de WTR 1000, Geoffrey Smith, die “cliënten tijdig van praktisch, kosteneffectief advies voorziet”. Smith is een van de weinige Britse gemachtigden die de weg bereiden als het op modellenrecht aankomt. Het bureau beschikt overal in het land over talent. Zo werkt het hoofd handelsmerken, David Potter, vanuit het kantoor in Leed. Hij is een veteraan als het aankomt op de bescherming van bekende namen in de entertainmentsector. De juridische afdeling van de organisatie, HGF Law, werkt hand in hand met de merkengemachtigden en geeft cliënten een efficiënte, kosteneffectieve totaaloplossing.” World Trademark Review.

 HGF Ltd is een van de grootste bureaus in Europa op het gebied van IE-specialisten. De octrooigemachtigden, merkengemachtigden en IE-juristen van het bureau bieden cliënten een geïntegreerde oplossing.

HGF creëert en beheert IE-portefeuilles voor de grootste bedrijven en onderzoeksinstituten ter wereld. Het bureau adviseert cliënten over de creatie van strategisch IE-bezit wereldwijd en biedt deskundigheid van wereldformaat als het op opposities, beroepen, commercialisatie, geschillenbeslechting en procesvoering voor het verdedigen en handhaven van IE-rechten aankomt.

Nadere informatie is te vinden op www.hgf.com of stuur een e-mail naar marketing@hgf.com