Moet ik nu al iets doen?

Het Europese UP systeem zal waarschijnlijk voor eind 2017 niet operationeel zijn, en de mogelijkheid is nog steeds aanwezig dat dit pas later, of inderdaad in het geheel niet, zal plaatsvinden. 

Eigenaren en aanvragers van Europees octrooien moet zich echter wel degelijk van tevoren bewust zijn van het systeem. Aanvragers kunnen nadenken over de vraag hoe een UP voor hen van voordeel zou kunnen zijn en over de vraag of ze het UPC totaal willen mijden en alleen nog nationale octrooien willen aanvragen. Eigenaren van bestaande Europese octrooien kunnen nadenken over de vraag of ze voor opt-out willen kiezen om de jurisdictie van het UPC te vermijden.  Nadat het systeem eenmaal van start is gegaan, zal er slechts korte tijd beschikbaar zijn om te beslissen voor welke octrooien voor opt-out moet worden gekozen, en daarom kan het voor octrooihouders zeer wel de moeite waard zijn hun portfolio's tijdig te beoordelen en voor ieder nieuw Europees octrooi dat ze aanvragen te bepalen of ze al dan niet kiezen voor opt-out in het geval het eenheidsoctrooi werkelijk doorgaat.

 

Bovenstaande informatie is opgenomen om u een startpunt te geven bij het beoordelen van het UP systeem. Aarzel niet om contact op te nemen met uw vaste vertegenwoordiger van HGF of met ons eenheidsoctrooiteam via esenior@hgf.com wanneer u nog meer gedetailleerde informatie nodig hebt.