Welke stappen moet ik nu zetten?

Wanneer u dat nog niet hebt gedaan, raden we u aan te beginnen met nadenken over uw strategie en over de vraag of u wilt kiezen voor opt-out uit de jurisdictie van het UPC voor uw Europese octrooien.

Daarbij moet u de volgende aspecten mee laten wegen:

• de sterkte van de belangrijke octrooien;

• de waarde van de technologie die door een octrooi of familie van octrooien wordt gedekt voor uw bedrijf in de betreffende jurisdictie;

• hoe uw verschillende octrooien onderling met elkaar in verband staan bij het beschermen van uw commerciële producten;

• de waarschijnlijkheid in uw sector dat een derde een centrale aanval op de validiteit van uw octrooien zal uitvoeren;

• voor octrooien die gezamenlijk bezit zijn of waarop het bedrijf een licentie heeft genomen of die het bedrijf heeft gelicentieerd: wie heeft het recht om opt-out van de Europese octrooien (en alle bijbehorende SPC's) uit te oefenen?

Doe deze oefening ruim vóór de lancering van het UPC, zodat u voldoende tijd hebt om opt-outs uit te voeren tijdens de sunrise-periode. Wanneer u besluit te kiezen voor opt-out, is het belangrijk ervoor te zorgen dat de juiste partij of partijen de opt-out uitoefenen, om er zeker van te zijn dat deze op geldige wijze wordt uitgevoerd. Wanneer u de opt-out niet op geldige wijze uitvoert, loopt u het risico dat uw concurrenten het octrooi centraal bij het UPC herroepen.