Alexander Hagen

Partner

Alexander begon zijn carrière in de IP branche op de juridische afdeling van een multinationaal bedrijf. Daarna ging hij bij een nichebureau werken en na een paar jaar trad hij in dienst bij een gerenommeerd Internationaal IE-bureau in Amsterdam. In deze periode werkte Alexander voor een grote verscheidenheid aan cliënten, van startups tot beroemde sportmerken, modemerken, en technologie- en design-gedreven bedrijven. Hij bood daarbij vooral strategische hulp bij de bescherming, exploitatie, structurering, grensoverschrijdende geschillenbeslechting en handhaving van intellectuele eigendomsrechten. Alexander kwam in 2017 bij HGF in dienst.

Alexander heeft belangstelling voor zowel de juridische als commerciële aspecten van IE. Hij neemt de tijd om te luisteren naar en te werken met cliënten om hun business te begrijpen en om zo te kunnen helpen bij het toepassen van een IE-strategie die bij de business, plannen en financiële belangen van de cliënt past. In deze hoedanigheid wordt Alexander vaak uitgenodigd om op Board niveau te adviseren.

WTR 1000 schrijft: “...Alexander Hagen is an authority on corporate IP issues...” (2014), ”…incredibly prompt and clear in his advice, and a favorite of household-name brands...” (2015), “…represents prestigious brand owners including cosmetics companies and football clubs; …licensing and due diligence procedures among his specialisms”(2016), "dynamic... devises highly creative trademark strategies and razor-sharp litigation tactics; licensing and financial IP planning are also fortes..." (2017).

Alexander is lid van o.a. de Beneluxvereniging voor Merken- en Modellenrecht (BMM), de International Trademark Association (INTA), VViE, LES en MARQUES, en is een gecertificeerde merken- en modellengemachtigde in de Benelux en Europa

Andere activiteiten van Alexander zijn:

  • Spreker op congressen en seminars op het gebied van Intellectueel Eigendom
  • Coach voor start-ups, New Venture o.a.
  • Docent en Examinator Beroepsopleiding Benelux Merken- en Modellengemachtigden (BBMM)
  • Docent voor CPO, docent studenten HBO’s Arnhem, Breda en Amsterdam
  • Interviews en opinies over IE onderwerpen in nationale dagbladen, magazines en op TV
  • Publiceren van artikelen op het gebied van Intellectueel Eigendom, onder andere in WTR, BMM Bulletin, MIP. Eervolle vermelding Wim Mak award voor “Post Postkantoor” 2004